Husk at spare på pengene

Ja- hvad er det bedste at gøre når krisen tager til?

Det er klart at for den enkelte forbruger er det nærlæggende at privatøkonomien bliver bedre når man bruger mindre penge. Det er vel realistisk bare at spare penge. Men når forbruget bremser som her i 2009 i Danmark, bliver mange ramt. Både privatpersoner og virksomheder bliver ramt, via kraftigt faldende omsætning og kææmpe tab på debitorer. Nogle brancher mere ennd andre naturligvis, men samlet set er det enorme beløb der er i spil. I sidste uge læste vi om danmarkshistoriens største konkurs. Stones der med sten bryde, havde et projkt til ca. 500 000 mill. Det gik helt galt. Var langt overvurderet mht til salgspriser og realistiske boligpriser, så nu sagde bankerne stop.

Men det er ved at være slut med alt det nedtur. Det bliver bedre og det bliver snart nemmere at finde job, og hvad med skattelettelserne.  Efter 1 Jan. får vi mere for fores arbejde i Danmark. Mindre stat i det hele taget. Det skal nok blive godt. Renterne er ultralave,  og f1 renten er historisk lav.

Det er tid til at låne penge hvis man er sikker på at tjene penge i fremtiden. Det bliver ikke billigere end nu.

Dog er renterne høje på hurtiglån og forbrugslån.

At tjene penge er blevet sværere, men det kan lade sig gøre hvis man tør spekulere. Vi vil gerne høre kommentarer til et par links.

 

 

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2009/07/30/093035.htm

 

 

http://www.dr.dk/Templates/NewsArticle.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID={516028E4-7071-457C-B18A-8E73CA440FB1}&NRORIGINALURL=/Nyheder/Penge/2009/11/12/101722.htm%3F&NRCACHEHINT=Guest

 

Disse link er begge dra DR. Spændende at se om det er ved at være vendingen på boligpriser.

Det er heller ikke let at finde en lejebolig i København for tiden. En billig lejlighed bliver altså revet væk i København for tiden. Der er ikke voldsomt gang i salg af ejerlejligheder og andelsboliger, men der er mere fart på end tidligere. Det går fremad hvad det angår, og de påstår at der ikke bliver lavet så store prisnedslag mere i salgspriserne.

Lån penge eller ej?

Man skal se sig for når man låner penge. Det er jo ofte det allervigtigeste i menneskeres privatøkonomi.