Tvangsauktioner i København

6 ud af 10 tvangsauktioner rammer Sjælland, og hårdest har det ramt hovedstaden. Det er ofte skilsmisse, arbejdsløshed eller sygdom kombineret med et aftaget boligmarked der er årsag til de store stigninger i antallet af tvangsauktioner.

Alene sidste år i 2008 steg antallet af tvangsauktioner i København fra 73 i september til 118 i oktober. I første halvdel af 2008 havde Københavns Byret ca. 1 tvangsauktion om ugen. I dag ligger antallet af tvangsauktioner i København på 6-9 stykker på ugentlig basis.

De gyldne år på boligmarkedet, har i mange år holdt flere boligejeres økonomiske problemer væk fra lyset, da deres boligers prisstigninger har givet rum og plads til yderligere lån i friværdien. Flere eksperter mener at antallet af tvangsaktioner i København vil ligge markant højere i 2009 end i de foregående 5 år. Så snart ledigheden for alvor sætter ind vil vi se en forøgelse, udtaler seniorøkonom fra Jyske Markets.

Fra anden halvdel af 2008 er antallet af tvangsauktioner i København og på Sjælland steget mest, mens stigningen har været mindre i Nordjylland og Syddanmark. Stigningen i tvangsauktioner i København steg med ca. 271 procent fra november 2008 til januar 2009, i forhold til året før.

Det er ligeledes i København at prisnedturen har været særlig hård, og mange sidder nu med gæld til langt op over ørerne. Det er uden tvivl prisnedturen på boligmarkedet der er den største synder i antallet af tvangsauktioner i København og omegn. Ledigheden i Nordsjælland er blot 1,1 procent, men i dette område foregår 28 procent af landets tvangsauktioner. Nordjylland hvor ledigheden er ca. 2 procent, står kun for ca. 7 procent af tvangsauktionerne.

Comments are closed.