Tvangsauktioner i Danmark

Siden stigningerne i antallet af tvangsauktioner begyndte i sommeren 2008, er antallet nu faldet en smule. Fra januar 2009 til februar 2009 blev der begæret 21 procent færre tvangsauktioner i Danmark til de danske fogedretter. Dog er antallet af tvangsauktioner steget fra februar 2008 til februar 2009 med hele 150 procent ifølge www.tvangsauktioner.dk.

Men hvordan kan en potentiel tvangsauktion i Danmark undgås spørger mange sig om i dag. Har du købt dyrt, og din bolig er faldet i pris uden at du sidder inde med en stor cash reserve, må du blive boende indtil situationen muligvis ændre sig. Men kan du stadig betale dine regninger er der ingen farer for en tvangsauktion.

Gruppen der oplever tvangsauktioner i Danmark er i stor stil unge mennesker der købte bolig for første gang mellem 2006 og 2007. Efter sommeren 2006 steg priserne boligmarkedet ikke meget, og efter 2007 begyndte boligpriserne at falde. Dette har enten tvunget mange unge 1. gangs købere ud i en stavnsbundet lignende situation, eller de er i værste fald blevet en del af den kedelige statistik over tvangsauktioner i Danmark.

Mange må i dag omlægge sin økonomi, således at man ikke bruger flere penge end man tjener. Det er en rigtig god idé at spare til hvis man nu selv skulle blive ramt på et tidspunkt. Det er ligeledes en god idé at spare selvom man muligvis ikke sidder i en situation hvor en tvangsauktion lige står for døren. En betydelig del af tvangsauktioner i Danmark, er kommet som et chok for flere danskere. Dette skyldes ofte 2 faktorer. Skilsmisse/kæreste brud, eller en pludselig fyring af en eller ens partner. Sker dette og man ikke har stor friværdi i boligen eller en stor opsparing, rammer det mange danskere hårdt og har først til flere tvangsauktioner i Danmark.

Et godt råd for at undgå følgerne af en fyring vil være, altid at være medlem af en a-kasse. Dette vil sikre at du højst sandsynligt kan blive i boligen, men dog må skære ned på luksusvarerne.

One Response to “Tvangsauktioner i Danmark”

  1. Hej. Dette er en kommentar.
    Hvis du vil slette en kommentar, skal du bare logge ind og se indlæggets kommentarer. Der har du mulighed for at redigere eller slette dem.